miércoles, 30 de septiembre de 2020

COMENCEM!!!


COMENCEM!!!

 

Benvolgudes famílies, músics de la banda-cobla i de l’escola de música;

 

Inicio un repte que em fa tornar 30 anys endarrere, quan el gener de 1991 a les instal·lacions de l’antic col·legi del Roser, ens van passar una circular per si volíem aprendre a tocar algun instrument ja que hi havia la voluntat de crear una banda al col·legi. Així que sense casi saber música vaig veure’m embolicat en un projecte il·lusionant i vaig ser membre fundador de la banda l’any 1991, i de la primera cobla del col·legi, que es va presentar el 1992.

 

Segurament poc em pensava que quasi tres dècades després, tornaria als meus orígens i afrontaria un repte majúscul tot agafant la direcció de la banda-cobla i escola de música.

 

En aquesta situació, dir-vos que el curs que acabem d’iniciar és un curs que, com tots coneixeu sobradament, ve marcat per moltes incerteses i per totes les mesures i protocols de seguretat per tal de poder intentar desenvolupar (malgrat tot) les activitats formatives i les d’extraescolar, amb una certa aparença de normalitat, tot i les circumstàncies actuals que ens obliguen a reforçar les mesures de seguretat i a adaptar-nos a la nova situació.

 

Així doncs us encoratjo a que pugueu seguir participant de les activitats musicals que us proposem des del centre, i que els alumnes puguin seguir aprenent i gaudint de la música d’una forma més o menys habitual, i que continuïn millorant els seus coneixements i aprenent setmana a setmana, per posar-ho en pràctica en els assaigs de la banda i cobla.

Així mateix, us faig avinent que he “begut de la tradició” que ens va inculcar el fundador de la banda, el pare Joaquim Alqueza, i que em va ensenyar a estimar la cobla i la música catalana, i sobretot a fer-ho amb passió, esforç, tenacitat i dedicació. Serà doncs un dels meus pilars fonamentals del projecte pedagògic. Fomentar i enaltir el coneixement de la música de cobla i de l’estudi dels seus instruments tradicionals, sense deixar de costat la feina ja feta al llarg de casi tres dècades amb la banda.

 

Ja des del present moment, faig una crida pública a totes les famílies i els músics de la banda per tal que tots aquells qui toquen un instrument de vent metall (trompetes, trombons, bombardins, etc.) puguin sumar-se a a la cobla, i que de ben segur estic convençut que molts intèrprets de flauta, oboè, fagot, clarinet o saxo podrien aprendre també un instrument autòcton i genuïnament català com la tenora, el tible o el flabiol. O també tocar el contrabaix (instrument de corda) que és 100% compatible amb tots els altres.

 

Des d’aquestes ratlles us adreço el desig de poder desenvolupar una tasca formativa, que mentre gaudeixen de la música en companyia dels seus amics, alhora estan aprenent un llenguatge universal (el de la música) que els donarà uns coneixements i unes aptituds com a disciplina artística que desenvoluparan i formant-se integralment per tal que, en el cas que vulguin seguir el seu camí professionalment, surtin ben formats i amb uns amplis coneixements. Per això és important insistir en la importància de la formació, i que és una base fonamental assistir regularment a les classes de llenguatge i també estudiar de forma continuada l’instrument, per posar uns bons fonaments i unes bases adequades de cara al futur, i també en el moment present per tocar a la banda o a la cobla de forma correcta.

És molt important que estudiïn l'instrument de forma regular i constant per a una correcta trajectòria individual de l'alumne.


També és important que les famílies conegueu que l’ofici de músic és una feina que requereix constància, estudi, dedicació, esforç i passió.  D’altra manera, no s’assoliran objectius ni s’avançarà en l’estudi i coneixement de l’instrument.

 

Confiant que la pandèmia ens miri de respectar en la mesura del possible, us encoratjo a donar tot l’esforç que mereix la banda cobla Pare Manyanet a la que el proper any 2021 celebrarem els 30 anys de la seva fundació i per tant, ens venen reptes importants durant els propers dotze mesos.

 

Naturalment quedo a la vostra disposició per si necessiteu contactar amb mi per qualsevol dubte relacionat amb l’escola de música, la banda o la cobla.

 

Recordeu que a partir del dia 1 d’octubre s’iniciaran les activitats de forma regular.


Penseu que amb la pandèmia no podrem encabir 40-50 alumnes a la sala de la banda com era habitual, sinó que seran la meitat. Algunes dies es faran (com ja s’havia fet anys anteriors) assaigs parcials per famílies d’instruments, però donada les circumstàncies, hi haurà dues petites bandes d’una vintena d’intèrprets que treballaran el mateix repertori simultàniament, i mirarem d’alguns dies poder programar en espais oberts o suficientment grans i espaiosos, assaigs per a conjuntar-nos tots plegats.  


Nous reptes, noves sinèrgies, noves dificultats, nova normalitat. 

Gaudim de la música amb tota la dedicació, esforç i passió per arribar a noves fites musicals.


Aprofito aquestes ratlles per a desitjar-vos i encoratjar-vos a que tots plegats, treballem conjuntament per assolir els nostres objectius comuns. 


Salutacions cordials,



Eduard Sendra

Director de la banda-cobla i de l'escola de música Pare Manyanet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario