sábado, 23 de enero de 2021

ENCAREM EL NADAL, I LES PRIMERES ACTUACIONS DESPRÉS DE GAIREBÉ UN ANY SENSE SORTIR A UN ESCENARI

 


QUATRE ACTUACIONS EN POCS DIES!

 

Benvolgudes famílies i músics de la banda-cobla;

 

Com segurament ja esteu al corrent, la banda i cobla han estat gairebé un any totalment aturats per la pandèmia.


En aquesta situació, que tots coneixeu sobradament, ve marcada per les moltes incerteses i per totes les mesures i protocols de seguretat, procurant fer que tot es desenvolupi amb una certa normalitat. 


Des d’aquestes ratlles us adreço el desig de poder desenvolupar una tasca formativa, que mentre gaudeixen de la música en companyia dels seus amics, alhora estan aprenent un llenguatge universal (el de la música) que els donarà uns coneixements i unes aptituds com a disciplina artística que desenvoluparan i formant-se integralment per tal que, en el cas que vulguin seguir el seu camí professionalment, surtin ben formats i amb uns amplis coneixements. Per això és important insistir en la importància de la formació, i que és una base fonamental assistir regularment a les classes de llenguatge i també estudiar de forma continuada l’instrument, per posar uns bons fonaments i unes bases adequades de cara al futur, i també en el moment present per tocar a la banda o a la cobla de forma correcta.

És molt important que estudiïn l'instrument de forma regular i constant per a una correcta trajectòria individual de l'alumne.


També és important que les famílies conegueu que l’ofici de músic és una feina que requereix constància, estudi, dedicació, esforç i passió.  D’altra manera, no s’assoliran objectius ni s’avançarà en l’estudi i coneixement de l’instrument.

 

Confiant que la pandèmia ens miri de respectar en la mesura del possible, us encoratjo a donar tot l’esforç que mereix la banda cobla Pare Manyanet a la que el proper any 2021 celebrarem els 30 anys de la seva fundació i per tant, ens venen reptes importants durant els propers dotze mesos.

 


Poder programar en espais oberts o suficientment grans i espaiosos, assaigs per a conjuntar-nos tots plegats ha estat la nostra prioritat absoluta, i conjuntament amb la direcció del col·legi, la de la banda i en coordinació amb les seccions esportives hem aconseguit poder utilitzar el pavelló durant vuit assaigs programats durant aquest període de Nadal.


Si ho heu pogut llegir a la premsa, enguany no hi ha cavalcada de reis però si que hi ha un campament, que durarà 8 dies. hi participaran diversos grups musicals de la ciutat, i 6000 persones gaudiran de les visites programades al campament de ses majestats els reis d'orient. Això acompanyant de la difusió per televisió local i xarxes socials.


Per tant, des de la junta de la banda-cobla i des de la direcció artística i musical, ens veiem amb la necessitat de planificar un nadal força atapeït d'assaigs i d'actuacions. Som plenament conscients que això implica un esforç per part de tots els músics i les famílies, però l'Ajuntament de Reus ha apostat molt fortament per la cultura i els grups locals, i hem de poder garantir la viabilitat de les actuacions, que cal afegir, són d'una durada força llarga.


Això implicarà que durant el període no lectiu de classes, s'han hagut de preparar assaigs extraordinaris per tal de poder assajar i perfeccionar el repertori que s'està treballant, per afrontar amb èxit, les dues hores i quaranta minuts d'actuació.

 

Conscients que el repte és majúscul per als joves músics, però que també és una motivació extra per als joves intèrprets, després de tants mesos sense poder actuar.


Així la banda i cobla afronta en dues setmanes, un total de quatre actuacions, tal com detallem tot seguit:


- Dijous 24 de desembre, a les 19.30 hores, actuació al teatre del col·legi. Missa del gall.


- Diumenge 27 de desembre, a les 16 hores, actuació a porta tancada, amb sense públic i s'enregistrarà per la televisió i per les xarxes socials per retransmetre-ho en diferit. Acte d'arribada de ses majestats els REIS MAGS D'ORIENT. La banda actuarà al parc de Sant Jordi.


- Dijous 31 de desembre, a les 12.40 hores, concert de la banda-cobla al Campament de ses majestats els REIS MAGS D'ORIENT. La banda i la cobla actuaran al parc de Sant Jordi. Acte amb restriccions d'accès de públic (cal fer reserva per la web) Finalitzarà a les 15.20 h.



- Dimarts 5 de gener de 2021, a les 10 hores, concert de la banda-cobla al Campament 
de ses majestats els REIS MAGS D'ORIENT. La banda i la cobla actuaran al parc de Sant Jordi. Acte amb restriccions d'accès de públic (cal fer reserva per la web) 
Finalitzarà a les 12.45 h.


Roba per a l'actuació: texans blaus, camisa blanca, recomanable mitjons i samarreta tèrmica, en general roba d'abric (donat que és una actuació a l'exterior) Si els nens i nenes poden portar algun complement nadalenc, tipus un gorro del pare noel, o similar, també anirà bé per a donar ambient.


Per tant, cal organitzar un conjunt de dies extraordinaris per assajar i treballar correctament els compromisos anteriorment esmentats, i s'han previst el següent calendari durant aquestes tres properes setmanes:


Divendres 18 assaig de 20 a 21:15 h.

Dissabte 19 assaig de 10 a 12 h.

Dilluns 21 assaig de 19 a 20:15

Dimarts 22 Assaig conjunt banda i cobla de 11 a 13 h. al pavelló

Dimecres 23 Assaig conjunt banda i cobla de 11 a 13 h. al pavelló

Dijous 24 Assaig BANDA de 11 a 13 h. al pavelló

A la tarda, a les 19.30 hores, actuació al teatre del col·legi

Dies 25 i 26 festa

Diumenge 27 actuació al parc de Sant Jordi 16h.

Dilluns 28 Assaig conjunt banda i cobla de 11 a 13 h.  al pavelló


Dimarts 29 Assaig conjunt banda i cobla de 11 a 13 h.  al pavelló


Dimecres 30 FESTA

Dia 31 de desembre CONCERT al parc de Sant Jordi. de les 12.40 hores fins les 15.20 hores. 


GENER 2021:

Divendres 1 de gener, festa

Dissabte 2 de gener de 2021
- ASSAIG GENERAL A LA TARDA. AL PAVELLÓ DEL PARE MANYANET A LES 17 hores fins les 19h.

Dilluns 4 de gener de 2021 Assaig conjunt banda i cobla de 12 a 14 h.  al pavelló


Dimarts 5 de gener de 2021. 
CONCERT al parc de Sant Jordi. de les 10 del matí fins les 12.40 hores.


Dies 6, 7, 8, 9 i 10 de gener: vacances. (el dia 11 es tornarà a l'activitat lectiva)


Naturalment, volem agraïr la predisposició de músics i famílies, per tal de poder dur a terme aquesta important programació nadalencad.


Gaudim de la música amb tota la dedicació, esforç i passió per arribar a noves fites musicals.


Aprofito aquestes ratlles per a desitjar-vos unes bones festes nadalenques, i confiar que el 2021 ens porti a totes i tots, un alè d'esperança, i molta salut, per afrontar amb energies, el repte de la pandèmia que estem patint des de fa pràcticament deu mesos i si les condicions ens ho permeten, celebrar com cal, el 30è aniversari de la nostra banda-cobla!


Salutacions cordials,



Eduard Sendra

Director de la banda-cobla i de l'escola de música Pare Manyanet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario